Naše síť LORATECH byla letos i u plzeňského Aimtec hackathonu, kde se za víkend protočilo více než 150 lidí a přibližně jedna třetina se poprala s reálným zadáním, které bylo nutné vyřešit za cca 40 hodin. Jednalo se o úkoly z oblasti virtuální reality, robotiky a IoT.
Nás samozřejmě nejvíce zajímaly IoT týmy. Dva z týmů si vybraly dnes již poměrně klasické zadání na téma chytrých popelnic a trackeru pro „ukradená kola“. Musíme říct, že se s tím popraly na jedničku. Velkým přínosem byla i přítomnost Štěpána Bechyňského, který ochotně poradil a ukázal, jak se pracuje s MS Azure a Sigfoxem.

„Naši“ LoRu si vybral tým středoškoláků ze SPŠE v Plzni. Což se nám velice líbilo, protože jsme před cca 2 měsíci na této škole LORATECH síť spustili v ostrém provozu. Kluci viděli Loru poprvé a zadání, při kterém měli za úkol zhotovit senzor pro sledování zásilek, při kterém dojde k zaznamenávání otřesů a GPS polohy se jevil jako to pravé.

Přesto, že projekt nedokázali dotáhnout do finále – pozlobil je HW a vyčítání dat pomocí MQTT, si myslím, že za 40 hodin odvedli skvělý kus práce. Přece jen samotná dokumentace k LoRaWAN a chipům RN2483 zabere kdekomu několik dní a oni byli schopni zprovoznit LoRa komunikaci za 24 hodin! Samotné seznámení s LoRa technologií, backendem v podobě Node-RED, komunikačním protokolem MQTT je přesně to, co v Plzni potřebujeme a na čem budeme dále stavět. A musíme uznat, že prezentace s názvem „LAMAZON“ nás opravdu pobavila.

Napsat komentář

*
*

Požadovaná pole jsou označena *